SMCA VIROSSA 5/2014

Soldiers Motorcycle Association Viron Saarenmaalla 23.-25.5- 2014 Kokoontumisajo alkoi perjantaina 23.5. Kokoonnuimme aamulla 16 motoristin voimin Helsingin länsi-satamaan, joista 13 oli SMCA:n ja 3 BK:n jäsentä. Kokoontuminen alkoi lupaavasti aurinkoisessa, mukavan lämpimässä säässä. Matka varsinaisesti alkoi kun saimme pyörät ajettua Eckerö line:n ms Finlandia laivaan. Aamupalan ja merimatkan jälkeen saavuimme Tallinnaan josta lähdimme letkassa ajamaan kohti Saarenmaata. Kaupungin ruuhka, raitiovaunujen ratatyöt ja lukuisat liikennevalot aiheuttivat haasteita kaupunkiosuudella. Karistettuamme kaupungin pölyt pääsimme matkaamaan rennommissa tunnelmissa Viron maaseudulla. Kuresaareen on matkaa noin 220km Tallinnasta. Matkalla kunnioitimme myös edellisenä viikonloppuna traagisesti liikenne onnettomuudessa menehtyneiden suomalaisten motoristiveljien muistoa hiljentymällä ja sytyttämällä Lihulassa tapaturmapaikalle muistokynttilän.
Saavuttuamme Virtsun satamaan ajoimme pyörät jälleen lauttaan. Noin puolen tunnin matkan jälkeen olimme Saarenmaalla Kuivastun satamassa, josta matka jatkui kohti Kuressaarta. Matkan varrella teimme pikaisen tutustumisen Maasin ritarilinnoitukseen, Anglan tuulimyllyihin ja Kudjapen sankarihautausmaalle. Kuressaaressa ajoimme majoituksellemme hotelli Arabellaan, joka sijaitsi kävelymatkan päässä keskustasta. Hotelli oli siisti, ja mikä parasta, pääosa sai pyöränsä yöksi talliin ja loput pyörät hotellin sisäpihalle kameravalvonnan alle. Ilta jatkui mukavissa tunnelmissa Ruutli – hotellilla saunoessa ja Pritsumaja -ravintolassa ruokaillessa. Tämän jälkeen iltaa jatkettiin vapaissa merkeissä Kuressaaren yöelämään tutustuen. IMG_2670 Lauantaiaamu valkeni jälleen aurinkoisena ja helteisenä. Edellisen päivän rasitukset huomioiden päätimme tutustua lähialueeseen ensin jalkaisin. Kuressaaren keskusta tulikin maastontiedusteltua tehokkaasti kävellen. 1260-luvulla alun perin perustettu kivilinna, Piispanlinna oli myös näkemisen arvoinen paikka miehitysnäyttelyineen! Moottorien käynnistyttyä iltapäivällä, suuntasimme keulat kohti Panga Pank:a eli Pangan rantatörmää Kuressaaren luoteisosassa. Paikka oli luonnoltaan ja näkymiltään mahtava huimine pudotuksineen!!!
Palattuamme päivän ajolenkiltä pidimme yhdistyksen vuosikokouksen Veskun loma-asunnolla vanhassa Neuvostoaikaisessa kasarmissa, joka on remontoitu asuinkäyttöön. Kokouksen jälkeen olikin kiire kannustamaan Suomen jääkiekkomaajoukkuetta MM-lätkän semiXnaalissa. Onnistuimme katsomaan pelin saunomisen yhteydessä Ruutli – hotellilla, tosin Viron kielisellä Mertarannalla varustettuna. Maajoukkueen selvitettyä tiensä Xnaaliin kaatamalla Tšekin 3-0, lähdimme hyvillä mielin syömään illallista vanhaan tuulimyllyyn, Veski Trahterniin. Paikassa vallitsi hyvä tunnelma, ruoka oli erinomaista ja paikka ainutlaatuinen. Paikkaa voi lämpimästi suositella kaikille! Sunnuntaiaamuun startattiin hyvissä ajoin paluumatka mielessä. Aamupala klo 06.30, jonka hotellin henkilökunta valmisti toiveidemme mukaan normaalista aikataulustaan poiketen. Hienoa palvelua, kiitos! Pyörät saatiin käyntiin näin jo heti seitsemältä. Tulomatkasta oppineena jaoimme joukkomme kolmeen marssiosastoon välttääksemme liikenteen kuormittamista. Paluumatka tehtiin suorinta reittiä Kuressaari- Kuivastu-Virtsu-Tallinna. Osastojako oli toimiva ja
kommelluksilta vältyttiin. Paluumarssi onnistui erinomaisesti. Klo 14.30 Eckero line:n m/s Finlandia kiinnitti jälleen Helsingissä kotisatamaan ja oli aika jättää hyvästit vuoden 2014 -kokoontumisajolle. Ajokilometrejä viikonlopulle kertyi n. 660 km. Kokoontumisajo oli jälleen kerran onnistunut. Paikallisena isäntänä ja hallituksen ulkopuolisena valmistelijana toimi ”Veppe”. Kiitokset erityisesti Vepelle erinomaisista järjestelyistä. Kiitokset myös kaikille mukana olleille. Vuoteen 2015 ajoihin SMCA valmistautuu 10-vuotisjuhlakausi ja Amerikan valloitus mielessä.